Algemene vragen over zonnepanelen

U kunt de zonnepanelen schoonmaken met osmose- of kalkvrij water. Doe dit uitsluitend met een zachte borstel of spons om beschadigingen aan uw zonnepaneel te voorkomen.

De meeste stroom zal worden opgewekt bij helder weer en op het moment dat de zon recht op uw zonnepanelen schijnt. Wanneer dit moment is hangt af van de ligging en de hellingshoek van uw dak. Een dak op het zuidoosten zal aan het begin van de middag het meeste opwekken en een dak op het zuidwesten zal aan het eind van de middag het meeste opwekken.

Daarnaast speelt warmte een rol. Tijdens dagen warmer dan 25 graden kunnen zonnepanelen hun warmte minder goed kwijt, waardoor de efficiëntie van de panelen iets afneemt. Zo kan het zijn, afhankelijk van de ligging van uw dak en hoe steil deze is, dat er op een koude zonnige dag in februari/maart meer stroom wordt opgewekt dan op een warme zomerdag in juli.

De periode dat uw zonnepanelen de meeste stroom op zullen wekken is gemiddeld rond het einde van de lente en het begin van de zomer(langere daglengte).

Wanneer de algemene stroom uitvalt, kan de zonnestroom niet terugvloeien naar het stroomnetwerk. De teruglevering wordt uit veiligheid automatisch geblokkeerd. Wanneer het algemene stroomnetwerk weer volledig functioneert, zal de teruglevering ook weer automatisch opstarten. Dit betekent dat er dus op het moment dat de stroom is uit gevallen geen stroom wordt opgewekt.

De levensduur van een zonnepaneel is minimaal 25 jaar. Elk jaar zullen uw zonnepanelen iets minder opwekken (niet meer dan 20% over 25 jaar)  Dit is normaal en heeft te maken met ouderdom van het paneel.

Een zonnepaneel heeft voor het opwekken van stroom niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag kan een zonnepaneel elektriciteit leveren. Wel is het zo dat op een bewolkte dag er minder stroom wordt opgewekt dan op een zonnige dag.

Nee, een zonnepaneel is niet brandgevaarlijk, mits alles volgens de norm wordt aangesloten.

Een groot deel van de branden die ontstaan bij zonnepaneelsystemen worden veroorzaakt door slecht installatiewerk van onervaren en/of onzorgvuldige installateurs. GD Solar werkt uitsluitend met ervaren en zorgvuldige installateurs die werken volgens de NEN1010-normen.

Daarnaast werken wij met micro omvormers. Bij een zonnepaneelsysteem met micro omvormers zijn alle zonnepanelen parallel geschakeld. Dit heeft als voordeel dat er geen vlambogen kunnen ontstaan.

Het installeren van zonnepanelen door GD Solar

Uw huidige energiemeter voldoet aan de voorwaarden. De woningstichting heeft de netbeheerder Liander de opdracht gegeven energiemeters waar nodig te vervangen.

U krijgt zwarte zonnepanelen op uw dak. U kunt de zonnepanelen bekijken bij de modelwoning aan de Beatrixstraat 38 in Wolvega.

Ja, voor het binnenwerk moet de installateur bij uw meterkast zijn. U hoort tijdig vooraf middels persoonlijk contact wanneer dit moment zal zijn.

Tijdens het buitenwerk is het niet nodig om thuis te zijn.

De zonnepanelen worden op de meest gunstige (zon)zijde van uw woning geplaatst.

GD Solar verzorgt de montage en installatie. We starten het plaatsen van de zonnepanelen in Wolvega. Vanuit daar gaan we uitbreiden in Weststellingwerf.

Wilt u weten wanneer wij in uw straat gaan installeren? Vul hier (home-pagina) uw postcode in.

Voor het buitenwerk hoeft u waarschijnlijk niets te doen, mits er voldoende ruimte in uw voor- of achtertuin is voor de monteurs. Deze monteurs moeten met een ladder het dak op.  

Voor het binnenwerk hoeven de installateurs alleen in uw meterkast te zijn. Wij willen u vragen om de installateurs voldoende ruimte te bieden om hun werk goed te kunnen doen.

Opbrengsten en teruglevering aan het stroomnet

De teruglevering van zonne-energie wordt door uw energiemeter automatisch doorgegeven aan uw energieleverancier. De besparing wordt automatisch verrekend in uw jaaroverzicht van uw energieleverancier.

Uw zonnepanelen moeten geregistreerd worden bij uw energieleverancier. Het kan zijn dat uw zonnepanelen meer energie opleveren dan dat u verbruikt. Uw energieleverancier verrekent dit met de normale levering.  Dat noemen we salderen. Door uw zonnepanelen te registreren, weet u zeker dat de juiste gegevens bekend zijn om te salderen en/of om de teruglevering vergoeding te berekenen. U kunt uw zonnepanelen registreren met behulp van het te downloaden formulier hieronder.

Hoeveel u kunt besparen is afhankelijk van de ligging van de zonnepanelen, eventuele schaduw en de energieprijs. Met het systeem dat op uw dak geïnstalleerd wordt, kunt u tot ongeveer € 450,- besparen op jaarbasis. Let op: Dit is een schatting en kan per dak en per jaar verschillen.

Hoeveel vermogen uw zonnepanelen opleveren is afhankelijk van de ligging van de zonnepanelen. Dit kan tot ongeveer 2280 kWh op jaarbasis zijn.

Load More